Valse creditcard aangevraagd en uit de brievenbus gestolen in Oegstgeest

OEGSTGEEST - Op naam van een inwoner van Oegstgeest wordt afgelopen december een creditcard aangevraagd. De pas wordt bezorgd, maar de eigenaar van de rekening weet van niets en ontvangt de kaart ook niet. Er wordt wel geprobeerd om geld mee op te nemen.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 14 februari. Meer zaken zijn
te vinden.
Op donderdag 22 of vrijdag 23 december 2016 is op een adres aan de Frans Halslaan in Oegstgeest een nieuwe creditcard bezorgd. De envelop moet vervolgens uit de brievenbus zijn gestolen, want er wordt vervolgens zeven keer geprobeerd om geld op te nemen. De persoon op wiens naam de kaart staat, weet van niets.
De politie doet al een tijd onderzoek naar deze vorm van creditcardfraude. In dat onderzoek is een verdachte op heterdaad aangehouden, maar het aanvragen van valse creditcards gaat door. Er moeten dus meer mensen bij zijn betrokken.

Pintransacties

Van twee transacties is beeld. Daarop is een donker getinte man te zien die probeert geld te pinnen bij banken aan de Heulstraat in Wateringen en aan de Ambachtsgaarde in Den Haag. De transacties mislukken allebei. De politie komt graag in contact met mensen die de man herkennen en met mensen die hebben gezien dat er post uit de brievenbus is gestolen aan de Frans Halslaan in Oegstgeest op 22 op 23 december.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem