Vijf jongeren aangehouden voor brandstichting sportvereniging RKDEO

© Anniek Enthoven
NOOTDORP - De politie heeft dinsdag vijf verdachten aangehouden voor brandstichting bij sportvereniging RKDEO in Nootdorp. Het gaat om vijf mannen tussen de 17 en 19 jaar. De brand tijdens de jaarwisseling veranderde het clubgebouw in een grote ravage.
De brand in het gebouw aan de Sportparkweg in Nootdorp
rond 00.35 uur ontdekt. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar de schade was enorm. De sporthal had vooral last van roetschade. Het clubgebouw was er erger aan toe en kan pas na de zomer weer opengaan.
Direct na het voorval vermoedden agenten al dat er opzet in het spel was. Uit onderzoek bleek dat een brandbom de oorzaak van de brand was.

Buurtonderzoek en opsporingsprogramma's

De politie hield een uitgebreid buurtonderzoek. Ook werden er in de opsporingsprogramma’s Team West en Opsporing Verzocht camerabeelden vertoond van de brand. Na die uitzendingen kwamen meerdere tips binnen. Uiteindelijk kwamen de vijf jongeren in beeld.
De politie hield dinsdagochtend drie 17-jarige jongens uit Nootdorp, één 17-jarige jongen uit Den Haag en een 19-jarige Hagenaar aan. Hun betrokkenheid wordt onderzocht. De recherche sluit meerdere aanhoudingen niet uit: 'We staan pas aan het begin van het onderzoek.'
Er wordt nog onderzoek gedaan door de recherche naar de eventuele betrokkenheid van de vijf verdachten bij eerdere vernielingen en brandstichting bij RKDEO.