Valentijnsdag in verzorgingshuis: liefdesverhalen en lied van Ton (97)

DEN HAAG - Waar kun je nu beter Valentijnsdag vieren dan in een verzorgingshuis? Want daar zijn de mooie liefdesverhalen te vinden. Debby en Gregor verplaatsten daarom voor een keer hun huiskamerstudio naar woonzorgcentrum Steenvoorde van Florence in Rijswijk. Samen met bewoners halen zij herinneringen op over oude en nieuwe liefdes. Is verliefd zijn iets van alle leeftijden? Nou zeker!
Niet alleen heeft een aantal bewoners van Steenvoorde een liefdesboodschap voor hun partner, ook spreken Debby en Gregor met bewoners over het leven in het huis, de vriendschappen die zij sluiten met elkaar en de eenzaamheid die af en toe de kop opsteekt. De verhalen worden omlijst met verzoekliedjes die Gregor vol verve op piano ten gehore brengt.

Liedjes aanvragen

De bewoners vroegen van tevoren mooie liedjes aan. Zo wilde meneer De Bes 'Op het tuinpad van mijn vader horen' en mevrouw Schouten "Twee reebruine ogen"omdat haar vader die altijd zong toen zij een klein meisje was.

Liefdesverhalen

Het verzorgingstehuis barstte van de liefdesverhalen. Zo ook de liefde tussen mevrouw Kerkvliet uit woonzorgcentrum Steenvoorde en haar elders wonende vriend Lau. Hij komt elke dag langs en pampert haar tot en met. Beiden zijn getrouwd geweest, werden weduwe/weduwnaar en zijn sinds hun ontmoeting onafscheidelijk.
Heel grappig is het verhaal van meneer Vreeswijk. Hij en meneer Zevenbergen zijn gezworen kameraden uit de Schilderswijk, Zij hebben elkaar leren kennen in het verzorgingshuis. De twee wonen naast elkaar en zijn blij met hun vriendschap.

Vrouwelijke fans

Een aantal bewoners heeft zich uitgedost voor Valentijnsdag. Zo heeft meneer De Wit van 97 jaar speciaal voor de uitzending van Debby een Valentijnsstropdas aan. De voormalig zanger is 67 jaar getrouwd geweest met een meisje dat hij leerde kennen in de opera. Zijn grote liefde is 14 jaar geleden overleden. De ex-beroepsmusicus heeft altijd voor zijn vrouw gezongen. 'Muziek houdt jong', zei Gregor treffend. Op de vraag of hij vroeger als musicus veel vrouwelijke fans had, zegt meneer De Wit grappend: 'Ze lopen nog achter me aan.'
Heb je zijn optreden gemist? Luister en bekijk het hier terug.