Ah nog één verhaaltje? Lizette schrijft voorleesboek Job en Keetje

DEN HAAG - Nog een verhaaltje?! Aaah toe! Elke vader of moeder die zijn kind regelmatig voorleest, komt dit bekend voor. Voor ouders die de smeekbede niet kunnen weerstaan, is er binnenkort een ideaal voorleesboek: Job en Keetje, een vrolijk voorleesboek van de Haagse schrijver Lizette de Koning. Met korte verhalen.
In het boek staan vijftig avonturen van Job en Keetje. De buurkinderen, die in een portiekwoning in Den Haag wonen, spelen elke dag met elkaar. Ze gaan naar het strand, de kinderboerderij of verzinnen gekke spelletjes voor binnen. In elk verhaaltje zit wel een grappige draai.

Groot fan

Het boek, met kleurrijke illustraties van Jeska Verstegen, lijkt de moderne versie van Jip en Janneke. ‘Dat vind ik een compliment. Ik ben groot fan van Jip en Janneke’, zegt Lizette op de bank bij Debby en Stefan de Walle. Kropen Jip en Janneke bij elkaar door de heg, deze Haagse kinderen komen onder elkaar wonen.

Goed testmateriaal

De korte verhalen zijn gebaseerd op de kinderen en het buurjongetje van Lizette. Is een verhaal af, dan zijn haar dochters ‘goed testmateriaal’. ‘Ze herkennen zichzelf niet altijd meteen, maar het leuke is dat ze het daarna vaak wel weer gaan naspelen. De gevaarlijkste momenten zijn als je zelf even aan de telefoon zit. Voor je het weet, ligt de kamer vol uitgerolde wc-rollen’, lacht Lizette.
Op 22 februari komt haar boek uit. Lizette de Koning leest vanaf 14.00 uur voor in het Voorleestheater in boekhandel Paagman op de Frederik Hendriklaan. De bijeenkomst is gratis. Aanmelden kan via de website van Paagman.