Darter Phil Taylor neemt revanche op Raymond van Barneveld

DEN HAAG - Phil Taylor heeft donderdag revanche genomen voor zijn nederlaag bij het WK in het Londense Alexandra Palace in de kwartfinales tegen de Haagse darter Raymond van Barneveld. Taylor, bezig aan zijn laatste jaar als professioneel darter, versloeg 'Barney' in de derde speelronde van de Premier League. Het werd voor 10.000 toeschouwers in Leeds 7-4 in het voordeel van de Engelse dartslegende, die zestien wereldtitels achter zijn naam heeft staan.


Beide darters begonnen met een gelijkspel en een overwinning achter hun naam aan de derde speeldag. Tot 3-3 ging het gelijk op, daarna liep Taylor weg naar 6-3. Van Barneveld pakte nog één leg met een finish van 107, maar moest zich daarna gewonnen geven.Van Barneveld was na afloop van 'El Dartico' vol lof over zijn eeuwige rivaal. 'Ik ben blij dat hij stopt', zei de Hagenaar met een knipoog. Om serieus te vervolgen: 'Hij is de beste darter aller tijden. Hij heeft darts als sport op de kaart gezet. We zullen hem nog missen.'


Onderonsje

Het Nederlandse onderonsje tussen Michael van Gerwen en Jelle Klaasen eindigde in een overwinning voor de wereldkampioen. 'Mighty Mike' stond al snel op 2-0, maar zag Klaasen vervolgens drie legs op rij winnen. Het werd 7-4 voor Van Gerwen, die net als Taylor nu op twee overwinningen en een gelijkspel staat. Klaasen wacht nog op zijn eerste overwinning.

LEES OOK: Darter Raymond van Barneveld begint Premier League met fraaie zege
Deel dit artikel:

Reageren