Maarten 't Hart wint J.M.A. Biesheuvelprijs

Maarten 't Hart
Maarten 't Hart © ANP
WARMOND - Maarten 't Hart is zondag onderscheiden met de J.M.A. Biesheuvelprijs. De schrijver uit Warmond kreeg de prijs, die voor de derde keer werd uitgereikt, voor zijn bundel De Moeder van Ikabod. De J.M.A Biesheuvelprijs is in het leven geroepen om 'het korte verhaal de status te geven die het verdient' en te laten zien dat het een 'volwaardig, prachtig genre is'.
De jury van de prijs roemt het 'aanstekelijke schrijfplezier' en de 'ongeëvenaarde stijl' van de 72-jarige 't Hart . Kleurrijke personages en subtiele excentriciteit sporen de lezer voortdurend aan om door te lezen, aldus de uitreikers van de literaire onderscheiding.
Op de shortlist stonden ook A.H.J. Dautzenberg, Bertram Koeleman, A.N. Ryst en Kira Wuck. Alle genomineerden krijgen een schrijfweekend in de Noord-Hollandse polder aangeboden. Als winnaar won Maarten 't Hart daarnaast ruim 5000 euro. Het prijzengeld is met crowdfunding opgehaald. De naar schrijver Maarten Biesheuvel vernoemde prijs werd zondag uitgereikt in Amsterdam.