5 tips die je nodig hebt bij de Chinese Webwinkels

Sandra de Jong van de Consumentenbond op de bank om te praten over Chinese webwinkels
Sandra de Jong van de Consumentenbond op de bank bij Debby en Rene om te praten over Chinese webwinkels
DEN HAAG - Lage prijzen voor elektronica of kleding zijn erg aantrekkelijk. Chinese webwinkels proberen ook de Nederlandse consumenten te lokken met goedkope artikelen. In de praktijk valt het voordeel tegen. Waar moet je op letten wanneer je online aankopen doet en welke webshops zijn betrouwbaar? De Consumentenbond geeft tips!
Het kopen van producten in Chinese webwinkels kan goedkoper zijn, maar is het ook makkelijker? Hieronder staan 5 handige tips die je moet weten voordat je begint met bestellen:

Koop zoveel mogelijk bij grote en bekende webwinkels

Bij grote webwinkels bieden meerdere verkopers producten aan. Zo heb je de keuze en kun je de producten vergelijken. Let bij het aanschaffen wel goed op de review van het product.

Let op extra kosten

Bij aankopen die duurder zijn dan €22, kunnen er extra kosten bij komen zoals BTW- en inklaringskosten. Als je aankoop duurder is dan €150 euro komen hier ook nog eens invoerrechten bij. Op www.invoercalculator.nl kun je een schatting maken van de extra kosten.

De goedkoopste verzendoptie is niet altijd de beste keuze

Gratis verzending klinkt natuurlijk erg aantrekkelijk maar is niet de beste optie als je ongeduldig bent. Het kan namelijk wel eventjes duren voordat je het pakketje op de deurmat ziet liggen. Met eventjes bedoelen we 30 dagen en soms ook 6 weken…

Beschrijvingen beloven meer dan kan worden waargemaakt

De specificaties bij producten klinken veelbelovend terwijl dit kan tegenvallen zodra je het product voor ogen hebt. Bij kleding kan de kwaliteit enorm tegenvallen of te klein zijn. De kleur van het telefoonhoesje kan verschillen met de werkelijke kleur en ze kunnen je namaak producten opsturen zoals een neppe iPhone.

Verwacht weinig van de garantie

In Nederland ben je goed beschermt door de Garantie wet. Dit geld niet voor de landen buiten de EU. Zo heb je bij Chinese webwinkel MiniInTheBox slechts een maand garantie en die geldt alleen voor productfouten.