Nootdorpse woning meerdere keren doelwit van inbrekers

NOOTDORP - Het afgelopen half jaar is een woning aan de Kooikerlaan in Nootdorp meerdere keren het doelwit van inbrekers geweest. Zes keer kwamen er verdachte personen langs, één keer is het daadwerkelijk gelukt om binnen te komen. Dankzij een camera is er beeld van de verdachten.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 21 februari. Meer zaken zijn
te vinden.
De rake inbraak is meteen de eerste in de serie van zes. Op vrijdag 8 juli 2016 ontdekt de bewoner ’s morgens dat er geld, sieraden, bankpassen en een creditcard zijn verdwenen. Uit camerabeelden blijkt dat die nacht twee mannen in trainingspakken van Adidas via de schuifpui binnen zijn gekomen. Mogelijk hebben de bewoners die per ongeluk niet op slot gedaan.  
Na de inbraak zijn er nog meerdere opvallende situaties rond de woning. Op 17, 19 en 23 juli en op 26 augustus zijn er verdachte personen rond het huis gezien. Op vrijdag 6 januari van dit jaar wordt er opnieuw geprobeerd om in te breken. De bewoners horen gerommel, maar zien niemand. ’s Morgens blijkt dat is geprobeerd om het slot van de schuifpui te forceren.

Camerabeelden

Van de inbraak op 8 juli zijn beelden van twee verdachten. De recherche onderzoekt nog of deze mannen ook betrokken zijn bij de andere pogingen. Ook is er beeld van een pintransactie met een gestolen bankpas. De politie hoort het graag als u de mannen op de beelden herkent.

Herkent u de verdachten?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem