Zelf pindakaas maken? Vanmax deelt haar geheim

DEN HAAG - We zijn allemaal opgegroeid met pindakaas op brood. En wie kent de reclame uit de jaren '80 niet met het schattige jongetje Petje Pietamientje. In Sassenheim hebben we onze eigen Pindakaasmakerij Vanmax. Maxine Mantel deelt haar pindakaasgeheim met ons.
Als kind is ze al dol op pindakaas. Als ze op latere leeftijd in Amerika woont, vraagt ze haar moeder om potten pindakaas op te sturen. En een paar jaar geleden maakt ze, terug in Nederland, zelf een potje pindakaas.

'Ik maakte al van alles zelf zoals mayonaise en brood. Op een gegeven moment dacht ik: die pindakaas maak ik zelf. Dat kan ik vast beter. En dat is uitgelopen tot een goed lopende pindakaasmakerij. We verkopen nu door heel Nederland', vertelt Maxine bij Debby en Gregor op de bank.

Pindakaasrecept

Eigenlijk is het maken van pindakaas heel eenvoudig, zegt Maxine. En waar de meeste producenten hun recept met mist omhullen, geeft Maxine haar recept gewoon prijs. Dus let op!

- Verwarm de oven op 160 graden
- Rooster ongezouten pinda's zonder vliesje twee keer 14 minuten
- Vermaal de pinda's in een keukenmachine tot een gladde massa
- Wil je meer structuur? Dan kun je er een beetje pindaolie aan toevoegen.
- Voeg een beetje zout en een vleugje chili toe.

En klaar is Kees! Smullen maar!

Het recept Vanmax op je gemak terugkijken? Dat kan hier!
Deel dit artikel: