Instellingen

Gezocht: Lange lokken voor het goede doel

Stichting Westlands Hoop zet zich in voor ernstig zieke kinderen
De stichting is op zoek naar haar om te doneren.

DEN HAAG - Lange lokken gezocht! Westlands Hoop zoekt mensen met lang haar om te doneren aan Stichting Haarwensen. Een van de donateurs is de 6-jarige Tessa. Met haar mooie lange haren zat zij ietwat verlegen bij ons op de bank.

Stichting Haarwensen gebruikt de ingezamelde lange lokken voor kinderen die hun eigen haar verliezen door chemotherapie en andere ziektes.

Pruik

'Wij vinden dit een heel mooi initiatief waaraan we graag ons steentje willen bijdragen. De mensen die een pruik ontvangen zijn ontzettend blij en kunnen weer iets gelukkiger door het leven', aldus Angelique Boksman van Stichting Westlands Hoop, ook bij ons in de studio.

'Als je kaal wordt door medicijnen of ziekte, is vreselijk. En misschien nog erger als het je eigen kind betreft. Dan droom je van een volle bos haar', voegt ze eraan toe.

De jonge Tessa besloot haar bruine haren te doneren omdat 'het bij mij toch wel weer aangroeit'. Nou dat vinden Debby en Ed Struijlaart superlief!

Lokken doneren


Het haar van Tessa en andere donateurs gaat er tijdens een evenement op 26 maart 2017 af. Je kunt je lokken doneren bij het scoutinggebouw De Kom aan de Dijkstraat in Honselersdijk.

Meer informatie staat op de stichting Westlands Hoop. www.westlandshoop.nl