Instellingen

Advocaat had drugslab in huis Den Haag

© ANP

DEN HAAG - Niet alleen wordt Jan Piet van R., advocaat van No Surrender-oprichter Klaas Otto, verdacht van het beïnvloeden van getuigen, hij zou ook een niet meer werkend drugslab en 3,4 kilo amfetamine in zijn huis in Den Haag hebben. De 69-jarige Van R. en de 45-jarige partner van Otto werden afgelopen maandag gearresteerd.

Ook de partner van Otto wordt verdacht van het intimideren van getuigen. Zowel zij als de advocaat zouden dat in opdracht van de motorclub-oprichter hebben gedaan. De advocaat zou daarnaast ook briefjes hebben aangenomen en buiten de gevangenis hebben gesmokkeld. De rechter-commissaris beslist donderdagmiddag of de twee nog vast blijven zitten.

Van R. heeft in het verleden opgetreden voor No Surrender, onder andere in een rechtszaak over de vergunning van het clubhuis in Zundert. De advocaat komt uit Den Haag en heeft zijn kantoor in Amsterdam.

Afpersing en witwassen


Otto (49) zit sinds afgelopen vrijdag weer in de gevangenis. Het Openbaar Ministerie beschuldigt hem van afpersing en witwassen. Sinds enkele dagen zijn naast zijn partner ook zijn zoon en schoonzoon verdachte in de zaak.