Geen Hollandse meester aan de muur, maar in de kast!

Ingrid Bijl van DutchDress toont haar jurken met Hollandse meesters
Ingrid Bijl van DutchDress toont haar jurken met Hollandse meesters
DEN HAAG - Stel je maakt graag zelf kleding en je bewondert de schilderijen van Hollandse meesters. Wat doen je dan? Precies! Ingrid Bijl uit Noordwijk combineert haar twee passies. Met prachtig resultaat: een Hollandse jurk ofwel Dutch Dress.
Ingrid maakt jurken met designs van diverse schilderijen van de bekendste Hollandse schilders zoals Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer, Vincent van Gogh en Hollands design zoals Delfts Blauw, tulpen en klaprozen.

Allereerste creatie

De Noordwijkse is naar de studio gekomen in haar allereerste creatie, een jurk met een print van de Nachtwacht. 'Op mijn werk spraken heel veel collega's mij aan dat ik zo'n leuke jurk aan had. 'Waar heb je die gekocht?' vroegen ze. Toen ik zei dat ik de jurk zelf had gemaakt, rolde een aantal bestellingen binnen. Zo is het eigenlijk begonnen', vertelt Ingrid bij Debby en Ed Struijlaart op de bank.

Veertig bestellingen

Dutch Dress, zoals ze haar bedrijf nu noemt, is een half jaar geleden geboren. Ze heeft inmiddels veertig bestellingen gehad. 'Het gaat hard. heel leuk om te merken', lacht Ingrid. Logisch, de jurken zijn niet alleen bijzonder, maar ook nog eens uniek. En op maat gemaakt. 'Heeft iemand een wat grotere maat, dan maak ik de jurk ruimer. Ik maak alles passend. Dat is voor veel mensen prettig.'
Wil je meer mooie jurken zien? Op de website www.dutchdress.nl staan al haar creaties.