Instellingen

12 tips voor de voorjaarsvakantie; de pareltjes van de regio

© ANP

REGIO - Joepie! De voorjaarsvakantie staat voor de deur. Ben je op zoek naar leuke dingen om de vakantie door te komen? Met behulp van onze lezers tijdens de Facebook Live-vergadering vrijdagochtend en de organisatie Kidsproof hebben we twaalf bijzondere tips uit onze regio op een rij gezet.

Tip 1: Levend kikker- en paddenspel in De Papaver in Delft - 27 februari


Wie meer wil weten over kikkers en padden moet naar proeftuin De Papaver in Delft. Hier kun je maandag

spelen. Het Heempark is het spelbord en met een dobbelsteen word je naar verschillende opdrachten geleid. Lotte Schoonewille uit Delft gaf deze tip tijdens onze livevergadering op Facebook!


De Papaver is heel leuk
Lotte Schoonewille


Tip 2: Sterren kijken in Leiden - 4 en 5 maart


Het was groot nieuws deze week: er zijn zeven nieuwe planeten ontdekt, waarop bij een aantal leven mogelijk zou kunnen zijn. Een mooie aanleiding, vinden wij, om het laatste weekend van de vakantie sterren te kijken tijdens

bij de Oude Sterrewacht in Leiden. Heel misschien bestaat er een kansje dat je de nieuwe planeten kunt zien?

Tip 3: Vlinders spotten in de tropische vlindertuin in Leidschendam - hele week, behalve maandag

Je hebt ze in honderden verschillende kleuren en maten: vlinders. Vanaf vrijdag 24 februari zijn ze weer te bewonderen in de vlindertuin in Leidschendam. Naast vlinders zijn er in Vlinders aan de Vliet ook vissen en schildpadden te zien.

Tip 4: Wandelen op het landgoed bij Kasteel Duivenvoorde - hele week

Ben je het binnen zitten helemaal zat? Maak een mooie wandeling op een bijzondere plek. Voor 1 euro (kinderen en 65-plussers 0,50 cent) kun je de hele dag wandelen op het landgoed dat rond Kasteel Duivenvoorde ligt. Via Facebook gaf Charlotte Weij uit Leidschendam-Voorburg deze tip!  

Om gezellig te lopen met familie
Charlotte Weij


Tip 5: Leuke voorstellingen in theater Dakota - hele week


Theater Dakota in Den Haag zit in de voorjaarsvakantie vol met theatervoorstellingen. Ga bijvoorbeeld naar

. Hier kunnen kinderen van 7 tot en met 10 jaar als theatermaker aan de slag. Het theater is een tip van Jacqueline Werner uit Den Haag!  


Voor leuke betaalbare voorstellingen
Jacqueline Werner


Tip 6: Kinderdisco Leiderdorp - 5 maart


De voetjes kunnen van de vloer op zondag 5 maart bij Brasserie Park! Thema van deze

is Pokémon. Je hoeft ze niet te vangen: Pikachu danst gewoon mee. De (klein)kinderen vermaken zich meer dan goed met de disco, de rode loper-show, knutselen en meer; de (groot-)ouders genieten van een hapje en drankje. Iedereen blij.

Tip 7: Uilenballen uitpluizen Nieuwkoop - 25 februari en 4 maart

Bij de Nieuwkoopse Plassen vliegen veel uilen. Ze zijn zelf moeilijk te zien, maar hun sporen kun je wel vinden: uilenballen. Deze kun je uitpluizen op zaterdag 25 februari en 4 maart bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in Nieuwkoop. Grote kans dat je muizenbotjes vindt in deze braakballen… en wie wat nog meer? Leuk én leerzaam!

Tip 8: Wervelend Oorkaan weekend Den Haag - 25 en 26 februari

Voor de muziekliefhebbers: op 25 en 26 februari zijn er twee muzikale familievoorstellingen van Oorkaan in de Nieuwe Kerk.  'Het Strijkkwartet van Meneer Sax (va 6jr.)' en 'Meneer Tobias en het Zwarte Monster (va 4 jr.)'. Rondom de concerten valt er van alles te beleven:  een muziekworkshop, je kunt je verkleden en een saxofoon maken in de kleur- en knutselhoek!

Tip 9: De stripdagen Rijswijk - 4 en 5 maart

Op 4 en 5 maart zijn De Stripdagen in de Broodfabriek in Rijswijk. Met een Jan, Jans & de Kinderen-dorp, een veiling (alleen voor kids!), een metersgrote Mega kleurplaat, tekenworkshops en nog veel meer activiteiten voor jong én oud. Vanzelfsprekend is Donald Duck er ook. De tekenaars van de Duckstrips maken speciaal voor jou een portret van je favoriete Duckstadbewoner!

Tip 10: Rondneuzen op boerderij Hoogmade - elke zaterdag

Boerderij Buitenverwachting in Hoogmade is een biologische boerderij en is elke zaterdag van 11.00 tot 17.00 geopend voor het publiek. Kom langs, kijk lekker rond en help een handje mee. Er zijn ook boerderijproducten te koop. Zoals melk, eieren, vlees, vergeten groenten - uit de experimentele zelfpluk moestuin - en wol van de schapen.

Tip 11: Toffe technische workshops Delft - 26 februari  t/m 5 maart

Wát een gave workshops bij Science Centre Delft. Maak je eigen robot, een zonnebeestje op zonne-energie, een schatkist waarvan alleen jij weet hoe die open moet... Maar er is nog veel meer te zien en beleven. Je ziet met eigen ogen de technische hoogstandjes waar de studenten van de TU Delft mee bezig zijn. Een superuitje voor alle techneuten-in-de-dop.

Tip 12: Festival voor wijnliefhebbers op Scheveningse Pier - 25 en 26 februari

Wie van wijn houdt, moet 25 en 26 februari op De Pier in Scheveningen zijn. Bij Grape-a-Licious zijn veertien druifsoorten uit zeven landen te vinden. Proost!

Dit artikel is gemaakt naar aanleiding van een tip via Facebook Live. Heb jij ook een onderwerp waar Omroep West volgens jou aandacht aan moet besteden? Praat elke vrijdagochtend om 08.45 uur mee tijdens de redactievergadering live op Facebook. Meer info op www.omroepwest.nl/facebooklive.