Schade door storm valt mee, weinig extra drukte bij loodgieters in de regio

Boom valt op auto op Drapeniersgaarde in Den Haag.
Boom valt op auto op Drapeniersgaarde in Den Haag. © Regio15
DEN HAAG - De schade door de storm van donderdagavond en -nacht valt mee. Uit een steekproef onder loodgietersbedrijven in de regio blijkt dat loodgieters weinig last hebben van extra drukte.
Slechts één van de loodgieters die Omroep West belde, had extra klussen door de stormschade. De rest van de bedrijven merkte wat betreft werkdruk niets van gevolgen van de storm.
De storm heeft landelijk voor minder dan 10 miljoen euro schade aangericht. Dat is vrijdag de eerste schatting van het Verbond van Verzekeraars. 'Het precieze schadebedrag is nog niet bekend, maar het blijft onder de 10 miljoen euro', aldus een woordvoerder. 'Omdat het bedrag relatief laag is, kunnen we het niet uitsplitsen op regionaal niveau. De foutmarge is dan te groot.'

Tientallen meldingen

De brandweer moest tijdens de storm tientallen keren op pad voor problemen door de storm. Het ging vooral om losse gevelplaten, los wapperende vlaggen en spandoeken, gevallen dakpannen en omgewaaide bomen.
De meest in het oog springende melding was het omvallen van bomen op twee paardenstallen bij renbaan Duindigt in Wassenaar. Ook dreigde een groot verkiezingsbord om te vallen bij station Leiden Centraal.