Verkiezingsserie 4 voor de Kamer: Gerrit Jan van Otterloo (50PLUS), plek 5 #TK2017

DEN HAAG - Op 15 maart gaan we naar de stembus. Een spannend moment voor het land, maar ook voor de politici die de Tweede Kamer in willen. Lukt het ze om voldoende stemmen te krijgen om de stap naar het Binnenhof te zetten? We volgen de komende weken vier kandidaat-Kamerleden uit onze regio die op de kieslijst staan. Vandaag deel 4: Gerrit Jan van Otterloo (50PLUS).
Van Otterloo is geen onbekende op het Binnenhof. Tot 1994 zat de Hagenaar acht jaar lang namens de Partij van de Arbeid (PvdA) in de Tweede Kamer. Omdat hij het niet eens is met het huidige kabinetsbeleid van VVD en PvdA, heeft hij besloten om zich verkiesbaar te stellen voor 50PLUS. Hij staat op de vijfde plek op de kandidatenlijst van lijst 11.
'In alle keuzes die worden gemaakt in de politiek, moeten ouderen weer de plek krijgen die ze verdienen. Dat is de ouderenzorg, gezondheidszorg, betaalbare zorg, herstel van de pensioenen die gekort zijn, verlagen van de AOW en een beter huisvestingsbeleid voor ouderen. Zij zijn nu vaak de dupe van de problemen bij woningcorporaties of van de problemen op de woningmarkt bij koopwoningen', aldus kandidaat-Kamerlid Van Otterloo.