Gemeenteraad enthousiast over plan 'HTM'er van het jaar'

DEN HAAG - 'Wie is de HTM'er van het jaar?' Die verkiezing wil de Haagse PVV in het leven roepen, en dat lijkt te lukken. Er is in de gemeenteraad een meerderheid voor het plan en ook HTM zelf is erg enthousiast.
De bedoeling is om het rijdend personeel van HTM in het zonnetje te zetten met de verkiezing. Nu komt HTM vaak in het nieuws bij vertragingen, of bij uitvallende bussen en trams. Maar de tram- en buschauffeurs doen ook zoveel góed werk en dat wil de PVV belichten met deze publieksprijs.
Als het initiatief doorgaat kunnen mensen op de site www.htmervanhetjaar.nl personeel van HTM nomineren voor de prijs. Een jury selecteert vervolgens een aantal van die genomineerden.

Heel blij

Het idee van de verkiezing komt van PVV-raadslid Elias van Hees en die is 'heel blij' met de brede steun in de raad. Onder andere PVV, D66, CDA, PvdA, VVD en Groep de Mos hebben gezamenlijk schriftelijke vragen gesteld. Daarin vragen zij het stadsbestuur het idee te omarmen en te steunen, via onder andere de website, de stadskrant en gemeentelijke social media kanalen.
Van Hees: 'Het HTM-personeel verdient meer krediet voor het vaak moeilijke werk dat ze doen. Jaarlijks een HTM'er in het zonnetje zetten kan hieraan bijdragen en geeft het bedrijf een gezicht. Daarom ben ik heel blij met de brede steun in de gemeenteraad en ik hoop dat het stadsbestuur snel met HTM om de tafel gaat om de publieksprijs te realiseren!'

Directie HTM ook positief

De domeinnaam htmervanhetjaar.nl is door Van Hees al geclaimd voor het initiatief en hij hoopt die binnenkort met de andere raadsleden aan te bieden aan de HTM directie, die positief is over het plan.