Acht nieuwe aanhoudingen voor rellen tijdens ADO Den Haag - Feyenoord

Politie op de been tijdens ADO Den Haag - Feyenoord
Politie op de been tijdens ADO Den Haag - Feyenoord © Orange Pictures
DEN HAAG - De politie heeft vrijdag acht mensen opgepakt voor de rellen zondag tijdens de wedstrijd ADO Den Haag - Feyenoord. Negen agenten raakten hierbij lichtgewond.
De Mobiele Eenheid moest zondag in actie komen omdat agenten werden belaagd en bekogeld met spullen. Dit gebeurde nadat twee toeschouwers door ADO-supporters hardhandig van de tribune werden verwijderd. Agenten die de toeschouwers wilden beschermen werden vervolgens door een grote groep - vermoedelijk  ADO-supporters - belaagd. De agenten werden geschopt, geslagen en er werden onder andere tafels, planken en staven naar hen gegooid.
De mannen die zijn opgepakt zijn een 34-jarige Voorburger, een 31-jarige Rijswijker, een 44-jarige Nootdorper, een 29-jarige Zoetermeerder en vier Hagenaars van 22, 41, 42 en 55 jaar. Alle acht worden maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Opnieuw onrustig

Na de wedstrijd werd het opnieuw onrustig bij het supportershome en bekogelden supporters de politie. De ME kwam in actie en drie supporters werden opgepakt. Eén van hen kreeg een bekeuring, de andere twee bleven in voorarrest.
Zondag werden al twee verdachten opgepakt. Eén van hen zit nog vast en moet woensdag voor de politierechter komen. De ander heeft een gebiedsverbod voor het Kyocera Stadion gekregen.
Eerder deze week besloot ADO Den Haag om tien supporters een stadionverbod op te leggen.