Instellingen

Haagse wethouder Revis zou niet nog een keer coalitie verrassen

Wethouder Boudewijn Revis (Archiefbeeld Omroep West)
Wethouder Boudewijn Revis (Archiefbeeld Omroep West)

DEN HAAG - De Haagse wethouder Boudewijn Revis (VVD) zou niet nog een keer de coalitiepartners verrassen zoals in de Legolanddiscussie. Dat zei hij vrijdagavond bij Radio West. De komst van Legoland naar Scheveningen kwam alleen door de raad dankzij steun van oppositiepartij PVV, coalitiepartijen PvdA en HSP keken knarsentandend toe.

De discussie over

. De PvdA en de HSP twijfelen aan de financiële onderbouwing van het plan, en

. Tijdens de raadsvergadering van 16 februari ontploft de boel als wethouder Revis een motie omarmt van de PVV waarin wordt gevraagd om gratis kaartjes voor Legoland voor alle Scheveningers.

De fracties van PvdA, HSP en D66 weten niet wat ze horen en ook de collega-wethouders Rabin Baldewsingh (PvdA), Joris Wijsmuller (HSP) en Tom de Bruijn (D66) zijn totaal verrast. De motie van de PVV haalt het weliswaar niet, maar de partij steunt toch de komst van de attractie.

'Niet de bedoeling'

Revis zegt nu dat hij niet de bedoeling had om de andere partijen te verrassen. 'Het was niet de bedoeling, dat moeten we op een goeie manier bespreken want zo willen we liever niet met elkaar omgaan. Ik probeer dit heel graag te vermijden, dit soort dingen.'