Politie heeft handen vol aan dronken carnavalsvierders in De Lier

© Archief
DE LIER - Agenten hadden zaterdagnacht de handen vol aan carnavalsvierders in De Lier. Daar hielden zij na een carnavalsfeest vijf jongeren aan.
Over meer dan vijftien jongens en meisjes gaat een zogeheten zorgmelding naar de gemeente en Jeugdzorg,
Een 15-jarig meisje blies bij een controle 790 ugl. 'Een automobilist krijgt al bij 220 ugl een rijverbod opgelegd', zegt een woordvoerder van de politie ter vergelijking.
Bij de toegang tot het feest in de Vreeloohal werden meerdere jonge bezoekers geweerd, die bij aankomst al dronken waren. De politiewoordvoerder spreekt van zorgwekkend alcoholgebruik onder de jeugd.

Carnavalsvierder slaat jongen in gezicht

Een 17-jarige jongen uit Monster sloeg een andere jongen in zijn gezicht en werd aangehouden. Het is niet bekend hoe ernstig de verwondingen zijn. Voor baldadigheid en openbare dronkenschap pakte de politie twee jongens op uit Vlaardingen en Maasdijk. Deze tieners probeerden op een politieauto te klimmen.
Ook een 15-jarige jongen werd door een agent in de kraag gegrepen voor openbaar dronkenschap. Een 17- jarige tiener uit Honselersdijk werd opgepakt omdat hij niet naar een agent luisterde.
De jongeren worden doorgestuurd naar stichting Halt.