WestWekker: 'Wij eisen ijs' en schaatser Kai Verbij wereldkampioen

West Wekker
West Wekker
REGIO - Goedemorgen! De winter is overgegaan in de herfst, dus schaatsen kan alleen in de overdekte ijshallen. Jonge schaatsers in Leiden hebben dit weekend gestreden voor hun ijshal. En schaatser Kai Verbij uit Hoogmade heeft na de Europese titel ook de wereldtitel op de sprintvierkamp veroverd.
1.

Jonge schaatsers hebben dit weekend actie gevoerd voor het behoud van een ijshal in Leiden. Met de tekst 'Wij eisen ijs!' op hun rug hopen de twaalf jeugdschaatsers van de Leidse ijsverenigingen duidelijk te maken dat Leiden niet zonder schaatshal kan. De huidige schaatshal aan de Vondellaan in Leiden is hard aan renovatie toe, maar dat werd uitgesteld omdat er plannen waren voor nieuwbouw.
2. Wereldtitel sprint voor schaatser Kai Verbij uit Hoogmade
Schaatser Kai Verbij uit Hoogmade heeft na de Europese titel ook de wereldtitel op de sprintvierkamp veroverd. De 22-jarige schaatser van Team Plantina behield zondag in Calgary op de tweede 1000 meter zijn leidende positie in het klassement. Dat kostte wel de nodige moeite, omdat hij op de laatste afstand mede door een flinke misslag slechts de negende tijd reed.
3. Files verwacht in voorjaarsvakantie
Ondanks de voorjaarsvakantie in onze regio en in het zuiden van het land, verwacht verkeersdienst VID maandag toch files op de weg. De voorspelde regen, wind en hagel zullen weggebruikers parten gaan spelen.
4. Zuid-Holland stimuleert gebruik restwarmte met 65 miljoen
De provincie Zuid-Holland gaat 65 miljoen euro uitgeven aan het stimuleren van het gebruik van restwarmte. Het geld gaat voornamelijk naar een buizenstelsel dat overtollige warmte uit de industrie, maar ook aardwarmte, gaat vervoeren. In de buizen zit water, dat door de restwarmte wordt verhit. Dankzij dit systeem wordt in de toekomst warmte hergebruikt.
Het weer: maandag is een bewolkte en behoorlijk natte dag. Het wordt tien graden en het waait ook stevig. Ook dinsdag is er regen. Dan misschien zelfs met hagel of onweer.
Vanavond op TV West weer een nieuwe uitzending van TV West Sport. Met analyses, interviews en reportages. Daarnaast brengt presentator Bart Nolles ook andere sporten, sporters en sportevenementen.