Te koop: voormalig hoofdkantoor Luchtmacht in Den Haag

© Rijksvastgoedbedrijf
DEN HAAG - Het Rijksvastgoedbedrijf heeft het oude hoofdkantoor van de Koninklijke Luchtmacht op de Binckhorst in Den Haag te koop gezet. Hoe veel het optrekje kost is nog niet bekend. 'Anders weten de kopers de waarde van het gebouw al en krijgen we nooit een bod dat veel hoger ligt', vertelt een woordvoerder aan Omroep West.
Het complex bestaat uit twee kantoorpanden van samen 41.740 vierkante meter vloeroppervlak, op een terrein van 2,4 hectare. Maar het gebouw wordt niet tegen elke prijs verkocht. 'We mogen niet te ver onder de prijs gaan zitten. Het moet tegen een marktconforme prijs. Anders verpesten we de markt', laat de woordvoerder weten.

Uitgangspunten

Eventuele kopers moeten rekening houden met de nota van uitgangspunten van de gemeente. Daarin staat wat er met de locatie van het complex kan en mag gebeuren. Halverwege maart worden die bekendgemaakt.
Kopers moeten daarnaast aantonen dat zij ervaring hebben met projecten van soortgelijke complexiteit, aard en omvang. Tot 11 mei kan er geboden worden op het voormalige hoofdkantoor.

Defensie al weg

Defensie zat tot halverwege 2013 in de panden op het bedrijventerrein. Toen het complex leeg kwam te staan, viel het gebouw door de economische crisis niet te verkopen. De gemeente Den Haag moest plannen afblazen om de Binckhorst in te richten als nieuwe wijk met woningen en bedrijven.
Om verloedering van het kantoorcomplex en beheerskosten te voorkomen, kwamen er tijdelijk organisaties en bedrijven in op het gebied van dans, muziek, sport en beweging onder de naam MOOOF. Inmiddels heeft de gemeente Den Haag weer nieuwe plannen met de Binckhorst.

LEES OOK: