Instellingen

Bejaarde vrouw (84) krijgt maand celstraf voor vernielen van 29 meubels

Archieffoto
Archieffoto

TER AAR - De 84-jarige vrouw die in Ter Aar 29 banken en stoelen in een meubelzaak beschadigd zou hebben, is veroordeeld tot een celstraf van drie maanden, waarvan twee voorwaardelijk. Ze zou met een scherp voorwerp banken en stoelen opengesneden hebben.

De vrouw ontkende dat ze vorig jaar op 3 september de meubels zou hebben beschadigd.

. Volgens de rechtbank is op camerabeelden te zien dat ze niet alleen aanwezig was, maar ook op de plekken heeft gezeten waar de schade werd veroorzaakt.

De Eindhovense bejaarde vrouw werd door de politie opgespoord omdat ze in 2006 al eens veroordeeld werd voor het beschadigen van meubels. Ze werd naast van de vernielingen in de Ter Aarse meubelzaak ook beschuldigd van het snijden in banken in een zaak in Zutphen. Die beschuldiging acht de rechtbank niet bewezen.

Psychische problemen

Op de zitting twee weken geleden bleek al dat de vrouw kampt met psychische problemen. 'In mijn jeugd heb ik erge dingen thuis zien gebeuren,' aldus de 84-jarige. Inmiddels is ze opgenomen in een kliniek en wordt ze behandeld.

De onvoorwaardelijke celstraf van één maand, waartoe de rechtbank de vrouw maandag heeft veroordeeld, is al uitgezeten in voorarrest.  Daar bovenop krijgt ze dus nog een
voorwaardelijke straf van twee maanden, die ze niet hoeft uit te zitten als ze niet opnieuw in de fout gaat. Het OM had een soortgelijke straf geëist.

Schadevergoeding


De meubelzaak waar de vernielingen plaatsvonden had van de vrouw een schadevergoeding van 24.000 euro geëist. De rechtbank heeft deze claim afgewezen. Ze bepaalde dat andere rechters hierover moeten beslissen.