Instellingen

60-jarige man breekt kaak bij mishandeling op Haagse Beeklaan

De Beeklaan in Den Haag

DEN HAAG - Een 60-jarige man wordt zo mishandeld, dat hij zijn kaak breekt en een aantal deuken in een bot in zijn hoofd oploopt. Hij ziet de daders kort daarvoor al bij de pizzeria waar hij iets te eten haalt. Zijn slechte voorgevoel blijkt te kloppen.

Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 28 februari. Meer zaken zijn

te vinden.

Het slachtoffer is op vrijdagavond 20 januari even voor middernacht bij pizzeria Pronto aan de Weimarstraat in Den Haag. Op dat moment is er ook een blonde jongeman met een roze trui in de zaak. De twee lachen even naar elkaar en vlak daarna gaat de jongeman naar buiten, waar hij even met iemand anders praat. Meteen daarna komt hij weer naar binnen.

De man krijgt een slecht voorgevoel en vermoedt dat er iets aan de hand is. Op het moment dat hij naar buiten gaat, ziet hij dat er 4 of 5 mannen voor de deur staan. Er wordt iets naar hem geroepen, maar hij verstaat het niet. Hij steekt schuin de straat over en dan wordt er weer iets naar hem geroepen. Ook deze keer verstaat de man niet wat ze zeggen.

Mishandeling

De groep komt achter hem aan en het slachtoffer begint te rennen. Op de Beeklaan wordt hij ingehaald en daar wordt hij geschopt en geslagen. Hij valt op de grond en wordt geraakt op zijn lichaam en hoofd. Plotseling stopt de mishandeling en zijn belagers gaan er vandoor. Het slachtoffer blijft gewond achter.

In het ziekenhuis blijkt dat de man zijn kaak heeft gebroken. Verder is er een zenuw bij zijn kaak bekneld en zitten er een aantal deuken in een bot in zijn hoofd. Voor het slachtoffer komt het geweld uit het niets. Hij kent zijn belagers niet, is niet beroofd en ze hebben, naast het naroepen bij de pizzeria, niets tegen hem gezegd.

Signalementen

De vier of vijf daders zijn tussen de 18 en 25 jaar oud en zijn mogelijk van Oost-Europese afkomst. Meer is er niet bekend. De politie is op zoek naar getuigen die de groep in de Weimarstraat of de Beeklaan hebben gezien aan het begin van de nacht van vrijdag  20 op zaterdag 21 januari. Ook getuigen van de mishandeling zelf zijn van harte welkom.

Daarnaast komt de recherche graag in contact met de man die voor de mishandeling samen met het slachtoffer in de pizzeria was. Hij is blond en droeg een roze trui. Hij sprak even kort met één van de latere daders. Mogelijk is deze man getuige van de mishandeling.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem