15-jarige pizzabezorger beroofd van portemonnee in Den Haag

DEN HAAG - Op het moment dat een 15-jarige pizzabezorger op weg terug is naar de pizzeria, wordt hij beroofd. Hij wordt door drie mannen bedreigd met een mes en moet zijn portemonnee afgeven. De politie is dringend op zoek naar getuigen van de straatroof.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 28 februari. Meer zaken zijn
te vinden.
De jongen fietst op zaterdag 18 februari even na 21.00 uur ’s avonds door de Cornelie van Zantenstraat in het Haagse stadsdeel Loosduinen. Hij is net het Pauline de Haan-Manifargespad gepasseerd als hij drie jongens ziet lopen. Ze roepen iets naar hem, maar de bezorger vertrouwt het niet en fietst door. Maar de drie komen achter hem aan. Ze pakken hem vast, nemen hem mee een steegje in en bedreigen hem met een mes.
Ze eisen zijn portemonnee en doorzoeken zijn zakken. Daarin vinden ze inderdaad zijn portemonnee en daarmee gaan ze er vandoor. De drie daders vluchten weg via het voetpad tegenover de Chopinstraat. De 15-jarige bezorger is zich rot geschrokken. Hij slaapt slecht en krijgt slachtofferhulp om de beroving te verwerken. De buit is klein, omdat bezorgers nooit veel contant geld bij zich hebben.

Signalementen

Eén van de mannen is donker getint en rond de 18 jaar oud. Hij is zo'n 1.80 meter lang en droeg een zwarte winterjas met capuchon en een embleem op de rechtermouw. Verder droeg hij zwarte schoenen met witte strepen van Adidas.
Dader 2 was met 1.70 meter wat kleiner. Hij droeg handschoenen, een zwarte jas met een capuchon en een strakke lichtblauwe spijkerbroek. De derde man is licht getint en 1.85 tot 1.90 meter lang, Hij droeg een zwarte driekwartjas met capuchon en een trainingsbroek van Adidas met het logo van een voetbalclub.

Getuigen

De politie komt graag in contact met mensen die denken te weten wie de daders zijn. Mogelijk hebben ze zaterdagavond 18 februari al eerder rondgelopen in de Cornelie van Zantenstraat of de omgeving. Ook getuigen van de daadwerkelijke beroving of van de vlucht van de mannen zijn welkom.

Was u getuige of heeft u andere informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem