Eigenaar avondwinkel Gouda werkt gewapende overvaller zijn zaak uit

GOUDA - In een opwelling van angst en woede besluit de eigenaar van een avondwinkel in Gouda om een gewapende overvaller zijn winkel uit te werken. De dader vertrekt daarom zonder buit. Hij is wel vastgelegd op bewakingsbeeld.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 28 februari. Meer zaken zijn
te vinden.
De avondwinkel zit aan de Walestraat in het centrum van Gouda. De zaak sluit elke dag rond middernacht. Het is net vrijdag 6 januari geworden als de 62-jarige eigenaar met de kassa bezig is. Hij gaat bijna sluiten en de deur zit nog niet op slot. Plotseling komt er een man binnen. Hij is helemaal in het zwart gekleed en komt op de eigenaar af.
De overvaller haalt een mes tevoorschijn en bedreigt de man daarmee. Hij wil geld uit de kassa. Het slachtoffer schrikt, maar wordt tegelijkertijd zo boos dat hij besluit om de man zijn winkel uit te werken. Hij pakt een 6-pack blikjes en gaat daarmee op hem af. De overvaller schrikt hiervan en gaat er meteen zonder buit vandoor.

Vlucht op de fiets

Buiten de winkel staat een fiets klaar en daarop fietst hij de Spieringstraat in. Hij rijdt richting de Willem Vroesentuin en verdwijnt in het centrum van Gouda. Mogelijk heeft u hem daarna nog ergens gezien. Ook als u getuige was van de overval dan wil de politie u nog graag spreken.
De man is vastgelegd op bewakingsbeeld. Hij is helemaal in het zwart gekleed. Hij draagt een petje met daar overheen een capuchon. Het slachtoffer kon niet goed inschatten hoe oud de man is. Aan zijn handen te zien gaat hem om een blanke of licht getinte man. Hij heeft een tas van het merk Converse bij zich en op zijn linker broekspijp zit een wit embleem.

Herkent u de verdachte of heeft u andere informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem