Instellingen

De Keiebijters vieren carnaval in Noordwijkerhout

Carnaval

NOORDWIJKERHOUT - Carnaval, alleen iets voor onder de rivieren? Welnee, in Noordwijkerhout weten ze ook wat carnaval vieren is. De Keiebijters, in het dagelijks leven de cliënten en personeel van de Rivierduinen in Noordwijkerhout hebben een mooie traditie om het carnaval te vieren.

Er werd polonaise gelopen, carnavalskrakers gezongen en er werd een boerenbruiloft gevierd. De Prins der Keiebijters verbond tijdens een plechtige ceremonie twee cliënten (een boer en een boerin), in de 'onecht'.

Hossen, zingen en lekker eten


'Ik kijk het hele jaar uit naar het carnaval,' vertelt een van de cliënten. 'We hebben lekker gehost en gesprongen.' 'Het is een eer om dit te mogen organiseren', zegt een van de medewerkers, 'Als je zo al die lachende gezichten ziet en je ziet hoe onze cliënten genieten, dan doet dat me echt wel wat ja.'  

Het carnaval werd opgeluisterd door de Keietoeters. De Raad van 11 serveerde koffie met gebak en een warme maaltijd bestaande uit Noordwijkerhoutse boerenkool met worst, gecompleteerd door het kuiltje jus. 'Volgend jaar kom ik weer hoor,' roept een van de cliënten blij.