Paul Young naar Parkpop in Den Haag

Paul Young werd in de jaren tachtig bekend met monsterhits zoals 'Come back and stay' en 'Love of the common people'.
Paul Young werd in de jaren tachtig bekend met monsterhits zoals 'Come back and stay' en 'Love of the common people'. © ANP
DEN HAAG - Paul Young treedt dit jaar op tijdens Parkpop. Het festival in het Zuiderpark in Den Haag vindt van vrijdag 23 tot en met zondag 25 juni plaats.
Young treedt in Den Haag op met Los Pacaminos. Dit is een gelegenheidsband van de topmuzikanten Jamie Moss (Queen), Melvin Duffy (Robbie Williams) en Drew Barfield (Joe Jackson). In Los Pacaminos geven ze hun gezamenlijke passie voor border, tex-mex en americana-muziek vorm.


Paul Young, die Los Pacaminos leidt, is een van de meest geliefde zangers van Groot-Brittannië. Hij werd in de jaren tachtig bekend met monsterhits zoals 'Come back and stay' en 'Love of the common people'. Het concert van Young en Los Pacaminos vindt 25 juni plaats.

Spotlights

Ook Toots and The Maytals komt naar Parkpop, dat dit jaar grootser is opgezet dan ooit. Als grondlegger van ska en reggae, staat deze band al bijna vier decennia in de spotlights. Met dertig platen op nummer één is Toots and The Maytals recordhouder van het aantal nummer 1-hits op Jamaica.

Een andere naam die dinsdag bekend werd gemaakt, is die van Dool. Dit is de nieuwe formatie van Ryanne van Dorst, beter bekend als Elle Bandita. Dool maakte veel indruk tijdens Eurosonic Noorderslag. Op 17 februari kwam het album 'Here Now, There Then' uit, doorweekt met donkere 'doom metal' en psychedelica.

Joanne Shaw Taylor

Eerder was de komst van de Britse gitariste Joanne Shaw Taylor al bekendgemaakt. Zij werd op 16-jarige leeftijd ontdekt door Dave Stewart van Eurythmics. Nu is Shaw Taylor 31 en wordt ze vergeleken met gitaarvirtuoos Joe Bonamassa.
Tijdens Night at the Park op zaterdag 24 juni treden Level 42, UB40 en Garland Jeffreys op.