Initiatieven uit de regio maken kans op Paul van Vliet Award

Paul van Vliet speelt 300ste voorstelling in Carré
Paul van Vliet speelt 300ste voorstelling in Carré © ANP
DEN HAAG - De initiatieven Resto van Harte uit Rijswijk en Funcare4kids uit Alphen aan den Rijn zijn genomineerd voor de Paul van Vliet Award 2017. Die prijs wordt op initiatief van Unicef en de Efteling uitgereikt aan organisaties die zich op een bijzondere manier inzetten voor kinderen.
Funcare4kids organiseert 'fundagen' voor kinderen die het thuis moeilijk hebben omdat iemand in het gezin een handicap heeft, aan een chronische ziekte lijdt of daaraan is overleden. De kinderen kunnen ontspannen en met mensen in contact komen die iets soortgelijks meemaken.
Resto van Harte probeert kinderen uit Rijswijk en vluchtelingenkinderen uit het AZC met elkaar in contact te brengen, bijvoorbeeld door samen te koken, te eten en te spelen.

Verdrukking

Ook de initiatieven De Kinderwinkel, Taal doet meer en Stichting Move zijn genomineerd. 'Het bijzondere aan de award is dat hij kinderen helpt die in Nederland wonen en in de verdrukking zijn geraakt', zegt de Haagse acteur en cabaretier Paul van Vliet, naar wie de prijs is vernoemd. Van Vliet is al meer dan twintig jaar ambassadeur van Unicef.
Op woensdag 8 maart beslist een jury wie de award mee naar huis mag nemen. De winnaar krijgt 10.000 euro om het project te ondersteunen.