West Wekker: nu echt een nieuwe burgemeester en Legolandcrisis gesust

© ANP
DEN HAAG - Goedemorgen! Woon je in Den Haag? Dan word je vandaag wakker met een andere burgemeester dan gisteren. Jozias van Aartsen gaf zijn ambtsketting gisteravond aan Tom de Bruijn. En de Legolandcrisis is gesust.
1.

Tom de Bruijn is het vanaf vandaag iets meer dan twee weken burgemeester van Den Haag. Hij kreeg gisteravond de ambtsketting van Jozias van Aartsen.
2. Legolandcrisis ten einde
Het was even crisis in de Haagse gemeenteraad. Legoland op Scheveningen, de meesten wilden het, maar de manier waarop schoot bij sommigen in het verkeerde keelgat. 'De kou is uit de lucht en onze blik is weer op de toekomst gericht', zegt wethouder Boudewijn Revis (VVD).
3. Haagsch Koningsbal is terug van heel lang weggeweest
Het Haagsch Koningsbal werd in de eerste helft van de negentiende eeuw voor het laatst georganiseerd. Nu komt het terug. In het Kurhaus op Scheveningen wordt het gehouden. Op 26 april kunnen de voetjes van de vloer.
4. Rogier redde man van verdrinkingsdood: 'Ik dacht even dat hij dood was'
Rogier (41) ging 21 februari met zijn moeder en tante op pad. Het werd een dag die hij niet snel zal vergeten. Een fietser passeerde hem en reed de sloot in. De man had een epileptische aanval. Rogier redde hem voordat hij verdronk. 'Je gaat gewoon. Het is een momentopname.' Gisteren werd hij in het zonnetje gezet.
Het weer: Eerst wat regen, daarna droog met zon. Het wordt zo'n acht tot negen graden.
Nog lang niet versleten
In de tiendelige serie ‘Nog lang niet versleten’ duikt presentator Fred Zuiderwijk in de levens van de Haagse senioren en de initiatieven die er voor de ouderen zijn. Je leeftijd hoeft je niet in de weg te staan bij dingen die je graag wilt doen. Kom je er even niet uit dan zijn er heel veel mogelijkheden voor het “zetje” of voor informatie.
In deze aflevering gaat Fred op pad met de creatieve Thea van Loon (76). Ooit begonnen als modeontwerpster in buurtschap 2005, sinds 26 jaar het gezicht van de Haagse huiskamer van de jazz, de Regentenkamer. Ook bokst Thea één keer per week in de Sportkamer bij haar jongste zoon. In het portret staat de Marokkaanse buurtvader, Mohamed Ibnamar (77) centraal, die vijf dagen in de week vrijwillig aan het werk is in vadercentrum Adam in Laak. Verder aandacht voor het mooie initiatief de Haagse Levensboeken.