Crowdfundingactie voor cd met hele oeuvre Conny Vandenbos: 'Ze verdient dit'

Conny Vandenbos overleed in 2002.
Conny Vandenbos overleed in 2002. © ANP
DEN HAAG - Er is een crowdfundingactie gestart om een officiële cd-box met het hele oeuvre van de Haagse zangeres Conny Vandenbos te realiseren. De voormalig Omroep West-coryfee Vandenbos overleed in 2002.
Vandenbos werd onder meer bekend met de liedjes ‘Een roosje, m’n roosje’ en ‘Sjakie van de hoek’ en ze vertegenwoordigde Nederland tijdens het Eurovisiesongfestival. In 1977 ontving ze een Edison en een Gouden Harp voor haar album ‘Zo wil ik leven’. Haar album ’De 14 grootste hits van Conny Vandenbos’ werd in 1993 goud.
Op de nieuwe cd-box moet alles komen wat ooit van Vandenbos is uitgebracht: de singles, de albums, bijdragen aan albums van andere artiesten plus een groot aantal nooit eerder uitgebrachte studio-opnamen, demo's en live-opnamen.

Prijskaartje

Aan het project hangt wel flink prijskaartje, laten de initiatiefnemers weten. 'De masteropnamen moeten worden gedigitaliseerd, ongewenste bijgeluiden handmatig uit de opnamen worden verwijderd en eventuele beschadigingen hersteld. Daarna worden de liedjes digitaal opgepoetst om een mooi eindresultaat te krijgen.'
Voor de box, de vijftien cd-hoesjes en het boekje worden tientallen foto's gebruikt. 'Een aantal kan vrij worden gebruikt, maar andere foto's kosten geld, waarbij het te betalen bedrag verschilt per foto en per fotograaf.'

Pareltjes

Ook deze foto's gaan digitaal door de molen om eventuele imperfecties te corrigeren en de kleuren bij te stellen. Verder gaat een professionele ontwerpstudio aan de slag met het conceptontwerp voor de box en de hoesjes.
De initiatiefnemers spreken van 'een flinke rekening'. Een deel van de productie is inmiddels gefinancierd. 'Voor het laatste deel willen we de hulp inroepen van fans en iedereen die Conny Vandenbos een warm hart toedraagt. Conny verdient het dat er een mooie, luxe box verschijnt, waarop naast alle hits ook eindelijk al die muzikale pareltjes te horen zijn die jaren ongebruikt in archieven lagen.' De box moet in april verschijnen in een eenmalige, genummerde oplage van duizend exemplaren.