Gratis snoep voor vrijgevige verkeersregelaar Amadou uit Den Haag

DEN HAAG - Verkeersregelaar Amadou Mdaye Niang deelt al zo'n drie weken gratis snoepjes uit aan fietsers die wegens werkzaamheden bij Den Haag Centraal moeten afstappen. En dat is hem niet in de koude kleren gaan zitten. Inmiddels wordt de Hagenaar overal herkend en dat heeft ook een keerzijde; de helft van zijn salaris gaat naar het snoep. Gelukkig krijgt Amadou nu hulp.
Een enthousiaste snoepkraamhouder Philip Kalkman van de Haagse Markt voelde zich meteen geroepen om Amadou te helpen. 'Het is te gek dat mensen zo goed zijn en zich zo willen inzetten voor andere', zegt hij. 'De helft van zijn salaris gaat naar anderen, dat is toch te gek?! Daar zouden er meer van moeten zijn. Om hem te helpen geef ik hem nu wekelijks snoep dat hij uit kan delen. Zo helpen we elkaar allemaal een beetje.'

Tientallen euro's

Per dag geeft Amadou zo'n veertig euro aan snoep uit aan mensen die met hun fiets moeten afstappen vanwege werkzaamheden bij Den Haag Centraal. Maar dat is voor hem geen enkel probleem. 'Ik heb Mars en Bounty en van alles om mensen blij te maken. Geld heb ik wel nodig om te overleven, maar wat ik over heb geef ik graag weg', aldus de verkeersregelaar.