West Wekker: man die De Andel aan gort reed weer voor de rechter en De Lakenhal koopt topstuk

Tankstation De Andel in Gouda.
Tankstation De Andel in Gouda. © Archief / AS Media
DEN HAAG - Goedemorgen! Ben je al een beetje wakker? Mooi, dan kun je nu even teruglezen wat er de afgelopen uren is gebeurd. Zo staat de man die tankstation de Andel in Gouda inreed weer voor de rechter en komt er een theatervoorstelling over de 17-jarige Rishi, die werd doodgeschoten op station Den Haag Hollands Spoor in 2012.
1.

De 34-jarige man die in september benzinestation de Andel in Gouda inreed, staat vandaag weer voor de rechter. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag op vijf slachtoffers en van vernieling van drie auto's. Vrijdag gaat het tankstation weer open.
2. ADO-supporter uit Monster 40 dagen cel in
Politieagenten belagen? Dat kwam een ADO-fan uit Monster duur te staan. Hij viel agenten aan tijdens een wedstrijd tussen Den Haag en Feyenoord en moet nu veertig dagen de cel in.  
3. Museum De Lakenhal in Leiden koopt zeldzaam topstuk
In Leiden werd er gister flink geproost: Museum De Lakenhal heeft een zeldzaam topstuk aangekocht van De Stijl-kunstenaar Theo van Doesburg. Goed getimed, want 2017 staat in het teken van 100 jaar kunststroming De Stijl.
4. Theatervoorstelling over doodgeschoten Rishi in de maak
Ken je het verdrietige verhaal van de 17-jarige Rishi Chandrikasing nog? Hij werd in 2012 op station Hollands Spoor in Den Haag doodgeschoten door een politieagent. De agent dacht dat de jongen een wapen had, maar dat was niet zo. Het Haagse theatergezelschap Firma MES gaat hier een voorstelling over maken.
Het weer
Tot 10.00 uur geldt code geel voor onze regio vanwege zware windstoten. In de loop van de middag komt af en toe de zon door. Het wordt maximaal acht graden.
Van de Kaart
Jet Sol trekt een lijn op de kaart van de regio. Ze moet in een rechte lijn van A naar B zien te komen. Samen met cameravrouw Annelies Dijkman en geluidsman Kees van de Knaap gaat Jet op pad, dwars door huizen, struinend door straten ontmoeten ze allerlei mensen uit de regio. Een programma met bijzondere ontmoetingen en hilarische situaties.
Jet begint in deze nieuwe aflevering met een stevige uitdaging: het hek van het Prins-Willem Alexanderbad. Dat is een openluchtzwembad dat dankzij de inzet van maar liefst 150 vrijwilligers open kan blijven