Rapper van Haagse formatie SFB vrijgelaten in Suriname

SFB tijdens uitreiking Haagse Popprijs (oktober 2016)
SFB tijdens uitreiking Haagse Popprijs (oktober 2016)
DEN HAAG - Een van de drie Haagse rappers van rapformatie SFB (Strictly Family Business), die in Suriname vastzitten, is voorlopig in vrijheid gesteld. Dat heeft de rechter donderdag beslist. Twee rappers moeten in de gevangenis blijven tot de rechter zijn definitieve vonnis uitspreekt.
Dat zal waarschijnlijk op 16 maart gebeuren. De drie rappers van SFB worden verdacht van seks met een minderjarige en het verspreiden van een seksfilmpje.
Het Openbaar Ministerie heeft 18 maanden cel geëist tegen de drie. De aanklager beschuldigt de leden van rapgroep SFB ervan dat ze in 2015 seks hadden met een toen vijftienjarig meisje en beelden daarvan verspreidden. De rappers werden in december in Suriname opgepakt en in hechtenis genomen.

Dezelfde leeftijd

De advocaten van de rappers rekenen erop dat over twee weken alle drie artiesten worden vrijgesproken. Een belangrijk argument dat de verdediging donderdag naar voren bracht, is dat het meisje zeer uiteenlopende verklaringen heeft afgelegd.
De verdachte K.M. is op vrije voeten gesteld, in afwachting van het vonnis. Omdat M. en het meisje van ongeveer dezelfde leeftijd zijn, wordt hun seksuele omgang niet als een strafbaar feit gezien. Ook heeft het meisje gezegd dat de seks met hem vrijwillig was. De twee andere rappers zijn 29 en 31 jaar.