Arrestatieteam haalt verwarde man uit flat in Leiden

LEIDEN - Een arrestatieteam van de politie heeft donderdagavond een verwarde man uit een flat aan de Wiardi Beckmanstraat in Leiden gehaald. De speciale eenheid van de politie heeft de man rond 21.00 uur in zijn woning overmeesterd, waarna hij door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis is gebracht. Dat meldt mediapartner Unity.
Rond 18.15 uur kreeg de politie een melding dat een man zichzelf wat wilde aandoen, aldus een woordvoerder van de politie tegen de redactie van Unity. De politie heeft vervolgens geprobeerd om een gesprek met de man aan te gaan. Dit gesprek liep goed.
Toen de man ineens een voorwerp in zijn handen nam, waar hij zichzelf en de agenten mee kon bezeren, heeft de politie de hondenbrigade opgeroepen. De man beëindigde hierop het gesprek.

Inval

De man verstopte zich daarna in zijn woning en barricadeerde de deur. Nadat een onderhandelaar er niet in slaagde de man uit zijn woning te praten, heeft het arrestatieteam een inval gedaan en de man overmeesterd. Hij is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De man is geen verdachte, maar heeft hulp nodig, zegt de politiewoordvoerder.