West Wekker: Verwarde man uit huis gehaald en rapper vrijgelaten in Suriname

DEN HAAG - Goedemorgen! Het is alweer vrijdag: nog even doorzetten en je kan van het weekend genieten. En om de dag iets makkelijker te laten beginnen, hebben wij het belangrijkste nieuws op een rij gezet. Zo haalde een arrestatieteam donderdagavond een verwarde man uit huis in Leiden. En in Suriname is een van de leden van de Haagse rapformatie SFB vrijgelaten. Dit is de West Wekker!
1.

Een arrestatieteam van de politie heeft donderdagavond een verwarde man uit een flat aan de Wiardi Beckmanstraat in Leiden gehaald. De speciale eenheid van de politie heeft de man in zijn woning overmeesterd.
2. Rapper van Haagse formatie SFB vrijgelaten in Suriname
Een van de drie Haagse rappers van rapformatie SFB (Strictly Family Business), die in Suriname vastzitten, is voorlopig in vrijheid gesteld. Dat heeft de rechter beslist. Twee rappers moeten in de gevangenis blijven tot de rechter zijn definitieve vonnis uitspreekt.
3. De Staat, Mr. Polska en Tim Akkerman op Bevrijdingsfestival Den Haag
De Nijmeegse band De Staat is dit jaar de slotact op het hoofdpodium van het Bevrijdingsfestival op 5 mei in Den Haag. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Tijdens de tiende editie van het festival op het Haagse Malieveld zijn 84 optredens te zien op 9 podia. Naast De Staat komen ook Tim Akkerman, Mr Polska, Sevn Alias, Sabrina Starke en Diggy Dex optreden.
4. Familie Zangeres zonder Naam wil museum voor haar in Leiden
Met liedjes als 'Mexico' en 'Ach vaderlief, toe drink niet meer' maakte de Zangeres zonder Naam furore vanaf de jaren '50. Om Mary Servaes-Bey, haar echte naam, te eren heeft haar familie plannen om een museum over haar te openen in Leiden, de stad waar de zangeres in 1919 werd geboren
5. Aanklager verhoogd straf Beugelsdijk; drie wedstrijden schorsing geëist
Als het aan de aanklager betaald voetbal ligt wordt ADO-speler Tom Beugelsdijk voor drie wedstrijden geschorst. Daarmee valt de straf hoger uit dan het schikkingsvoorstel, dat was drie wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk.
Weer:
We beginnen de dag nog met zon, maar vanuit het zuiden zal de bewolking toenemen op de nadering van een warmtefront. Later vanmorgen volgt er ook enige regen en motregen. De wind uit het zuiden draait naar zuidoost en is matig van kracht, langs de kust af en toe vrij krachtig. De temperatuur die eerst 2° is, loopt op tot circa 9°.
Vandaag op TV West: Trots!
In het programma Trots! bijzondere verhalen van mensen die enorm trots zijn op zichzelf of iemand anders. Presentator Johan Overdevest zet ze in het zonnetje.
Miranda is trots op haar zoon Boyd. Zijn zus (toen 14 jaar) is anderhalf jaar geleden overleden aan een longembolie. Bij Boyd zelf is de diagnose diabetes gesteld. Miranda is trots op de positieve instelling van Boyd. Cock is trots op zijn Amerikaanse auto uit de jaren vijftig. Hij is sowieso fan van de fiftiesstijl, want hij heeft thuis een kamer ingericht in die stijl. Zijn vriendin vindt het prima dat ze op de tweede plaats komt. En… we delen we een spontaan bloemetje uit aan iemand die dat verdient…