Instellingen

Avalex: nog geen besluit over andere plek afvalbrengstation

© GinoPress

RIJSWIJK - Afvalverwerker Avalex heeft nog geen besluit genomen over de komst van een nieuw milieupark. Het Dagelijks Bestuur van het bedrijf vergaderde daar donderdag over, maar het bestuur wil meer onderzoek. Avalex verzorgt de afvalverwerking voor zes gemeenten rond Den Haag, waaronder Delft, Rijswijk en Leidschendam-Voorburg.

Avalex heeft een nieuw afvalbrengpunt nodig omdat de huidige stations in Voorburg en Wassenaar niet meer voldoen. Het bedrijf had zijn oog laten vallen op een locatie in de Dobbewijk in Voorschoten, maar zowel

als

zien die plek niet zitten. Avalex zegde eerder toe op zoek te zullen gaan

. Gisteren zou daarover een knoop worden doorgehakt, maar het Dagelijks Bestuur heeft het besluit uitgesteld.

'Het Dagelijks Bestuur wil nader onderzoek doen om het besluit met betrekking tot het duurzaamheidscentrum definitief te kunnen nemen', aldus een woordvoerder van Avalex. Eerder liet het afvalbedrijf nog weten geen alternatief te zien.

Nieuwe voorzitter

Avalex heeft wel een nieuwe bestuursvoorzitter. De vorige was oud-burgemeester Jan Hoekema van Wassenaar, maar hij is vertrokken naar de Drentse gemeente Aa en Hunze. Wethouder Stephan Brandligt van Delft neemt de voorzittershamer over. Hij noemt onder meer de bouw van het nieuwe afvalbrengstation, of 'duurzaamheidscentrum' zoals Avalex het zelf noemt, één van de uitdagingen.

Ook een eerlijkere verdeling van de kosten over de zes deelnemende gemeenten vanaf 2018 ziet hij als één van de bestuurlijke uitdagingen. In dat licht is de benoeming saillant, want het plan is om de gemeente Delft fors meer te laten betalen.