Politie houdt verdachten aan in Zoetermeerse moordzaak

ZOETERMEER - De politie in Zoetermeer heeft vrijdagmiddag twee verdachten aangehouden die betrokken zouden zijn bij de moord op een dove man in een appartement in de Leopoldhove. Dinsdag werd de 55-jarige man dood in zijn woning aangetroffen. De verdachten zijn twee mannen uit Zoetermeer van 39 en 45 jaar oud.
Omwonenden zijn getuige van de arrestatie. 'Het wemelde van de politiemensen in de straat rond 12.00 uur. Opeens hoorden we een keiharde knal. Toen zagen we dat de buurman van zijn bank werd gelicht door een arrestatieteam', zegt een geschrokken buurtbewoner.
Volgens ooggetuigen is de bewoner van het appartement waar de arrestatie werd verricht een 'man met een verleden'. Ze omschrijven hem als 'een vriendelijke man, maar wel een zware alcoholgebruiker en in het verleden ook drugs.' Verder vertelt een buurman: 'Hij was heel open over zijn verleden, iedereen wist het.' Of de opgepakte verdachte in het appartement woonde, is niet bekend.

Vreemde lucht

De vermoorde dove man lag ongeveer twee weken in zijn huis, voordat hij werd gevonden. Bekenden waarschuwden de politie toen ze aan de deur stonden en er niet open werd gedaan. Buren roken wel een vreemde lucht, maar sloegen geen alarm.
Volgens omwonenden was het slachtoffer erg op zichzelf: 'Ik hielp hem wel eens met het een en ander, maar het was lastig communiceren.' Een buurman vertelde dat het slachtoffer cliënt was van Reakt, een Zoetermeerse GGZ-instelling.