Instellingen

Jostiband start met repetities voor Zomerspektakel aan het Meer

© Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Over drie maanden staat Het Jostiband Orkest uit Zwammerdam op het Zomerspektakel aan het Meer. Het orkest treedt op 5 juni op voor maximaal 13.000 bezoekers.

En dus moet er druk gerepeteerd worden. 'We gaan onder meer optreden met Frans Bauer. Wij zijn druk bezig met een liedje van hem te instuderen', zegt orkestleider Lyan Verburg. 'Het gaat uiteraard om Bauers grootste hit: Heb je even voor mij. Ook MAAN, Helemaal Top en Xander de Buisonjé zingen met de Jostiband. En we zijn bezig met nog een artiest.'

Zaterdag begint de voorverkoop voor de Jostiband-avond van het Zomerspektakel. Om 09.00 uur koopt burgemeester Liesbeth Spies het eerste kaartje. Dat doet ze in winkelcentrum Atlas. Een aantal orkestleden van Het Jostiband Orkest zal ook laten zien wat zij kan', aldus Nineke de Graaff namens de organisatie van het Zomerspektakel.

Uitverkocht

Als de Jostiband en hun gastartiesten klaar zijn met optreden, is het de beurt aan Chef'Special en Waylon. Kaarten kosten 12,50 euro. Het Zomerspektakel aan het Meer is dit jaar van 2 tot en met 5 juni. Op de openingsavond treden Kensington, Guus Meeuwis en Edwin Evers Band op. Deze festivalavond is al uitverkocht met 13.000 verkochte kaarten.

De line-up voor 3 en 5 juni wordt later bekendgemaakt. Het grootste Alphense festival duurt dit jaar vier dagen.