Uitslaande brand bij containerwoningen in Sumatrastraat Leiden

LEIDEN - In enkele tijdelijke containerwoningen aan de Sumatrastraat in Leiden is in de nacht van vrijdag naar zaterdag een felle brand ontstaan. Twee woningen zijn door de brand flink beschadigd geraakt. De politie onderzoekt de zaak.
Volgens
, mediapartner van Omroep West, kregen hulpdiensten kort na middernacht een melding over de uitslaande brand, die tegen een van de woningen aan begon. De brandweer heeft de brand geblust en een deel van het houtwerk gesloopt om de brand beter te kunnen blussen. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak van de brand is geweest.
De zestien tijdelijke woningen op de Sumatrastraat zijn bijna klaar. De open dag die voor vandaag gepland staat, gaat door. Dat laat een woordvoerder van de gemeente Leiden weten.

Dakloos

Twaalf van de zestien tijdelijke woningen zijn toegewezen aan mensen die om verschillende redenen dakloos zijn geweest. Ze komen voor de duur van een jaar te wonen in de Sumatrastraat, onder begeleiding van stichting De Binnenvest.
De containerwoningen zijn de eerste van een serie tijdelijke huizen in de Leidse wijk. In totaal zal woningbouwvereniging Ons Doel er 150 plaatsen.