Vrouw grist zonder te betalen 60 bossen tulpen uit kraam in Kwintsheul

De tulpenkraam van Ton van Wingerden (Eigen foto)
De tulpenkraam van Ton van Wingerden (Eigen foto)
KWINTSHEUL - Op Facebook is ophef ontstaan na de diefstal van zestig bossen tulpen uit een tulpenkraam aan de Heulweg in Kwintsheul. De dief heeft de bossen bloemen inclusief de emmers in haar auto gezet en is er toen vandoor gegaan.
Tulpenkweker Ton van Wingerden hoopt dat de dief zich alsnog meldt. 'Wil de mevrouw van de blauwe Suzuki Alto, die vanmorgen zonder te betalen 60 bossen tulpen incl. emmers, mee nam, langskomen om deze alsnog te betalen?', zegt Van Wingerden in een bericht op Facebook dat massaal wordt gedeeld.
De buren zagen dat de mevrouw zaterdagochtend haar auto aan het vol laden was met de emmers met tulpen uit het stalletje. 'De buren letten altijd goed op en gingen naar buiten om de mevrouw aan te spreken. Ze ging er meteen vandoor, maar de buren hebben het kenteken weten te noteren', zegt de kweker.

Goed vertrouwen

Van Wingerden heeft sinds enkele jaren een kraam langs de Heulweg staan waar mensen voor twee euro een bos tulpen mee kunnen nemen. Er zit een kastje aan de kraam vast waar mensen geld in kunnen gooien bij de aanschaf van een bosje tulpen. 'Dat gaat altijd op goed vertrouwen. Tot nu toe gaat dit bijna altijd goed. Maar als dit meerdere keren blijft gebeuren dan stoppen we ermee. Dat zou jammer zijn want veel mensen worden er blij van.'
De kweker gaat zondag naar de politie om aangifte te doen van de diefstal. Al hoopt hij dat de dievegge zich bedenkt. 'Het zou heel mooi zijn als mevrouw alsnog komt afrekenen. Dat zou wel heel leuk zijn.'