Leidse politiek over brandstichting containerwoningen: 'Lafaards hard aanpakken'

Uitslaande brand Leiden in containerwoningen aan de Sumatrastraat in Leiden
Uitslaande brand Leiden in containerwoningen aan de Sumatrastraat in Leiden © AS Media
LEIDEN - De politiek in Leiden haalt hard uit naar de dader(s) die in de nacht van vrijdag op zaterdag brand hebben gesticht in de tijdelijke woningen aan de Sumatrastraat. De lokale afdelingen van GroenLinks, VVD, SP, D66, CDA, PvdA en PvdD kwamen met een gezamelijke verklaring.
'Hoewel onderstaande politieke partijen soms verschillend aankijken tegen de eerdere plannen van het plaatsen van noodwoningen in Leiden, keurt iedere partij de brandstichting ten zeerste af. Het in de brand steken of op een andere manier slopen van gemeenschappelijk of andermans bezit is nooit een oplossing om meningsverschillen op te lossen. Lafaards die tot zulk soort acties overgaan moeten hard worden aangepakt', schrijven de partijen.
De Leidse politiek is blij dat de geplande open dag zaterdag alsnog door is gegaan: 'Leiden buigt niet voor brandstichting'. Wethouder Roos van Gelderen was aanwezig bij de open dag.

Brand snel onder controle

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er vermoedelijk brandgesticht in de containerwoningen. De brandweer moest een deel van het houtwerk slopen om de brand te kunnen blussen. De brand was snel onder controle. Twee woningen raakte beschadigd door de vlammen.