Tulpensteler betaalt alsnog voor bloemen en biedt excuses aan

De tulpenkraam van Ton van Wingerden (Eigen foto)
De tulpenkraam van Ton van Wingerden (Eigen foto)
KWINTSHEUL - De vrouw die gisteren zestig bossen tulpen stal uit een tulpenkraam aan de Heulweg in Kwintsheul, heeft zich aan de eigenaar verontschuldigd en de bloemen alsnog betaald.
Op Facebook was veel ophef ontstaan nadat iemand zestig bossen tulpen had meegenomen. De dief had de bossen bloemen inclusief de emmers in haar auto gezet en is er toen vandoor gegaan.
Tulpenkweker Ton van Wingerden zei zaterdag al dat hij hoopte dat de dief zich nog zou melden. 'Wil de mevrouw van de blauwe Suzuki Alto, die vanmorgen zonder te betalen 60 bossen tulpen incl. emmers, mee nam, langskomen om deze alsnog te betalen?', zei Van Wingerden in een bericht op Facebook dat massaal wordt gedeeld.

Aangifte

'Dank jullie wel voor het massaal delen, het heeft gewerkt', schrijft de vrouw van de kweker op Facebook. Ze laat weten dat er ondanks het excuus wel aangifte is gedaan om herhaling te voorkomen.
Voor de tulpenkweker is hiermee ook de kous af. 'De man of vriend van de vrouw is vanochtend geweest om te betalen. Geen idee waarom ze al die bossen heeft meegenomen'. De tulpenkraam van de kweker blijft gewoon staan. 'Zolang dit soort zaken niet vaker gebeuren kunnen de mensen nog gewoon tulpen bij ons kopen bij de kraam'.