Deuren nieuw Dutch Water Dreams voorlopig gesloten

ZOETERMEER - Het is nog niet duidelijk wanneer het voormalige Dutch Water Dreams de deuren weer opent. Het vernieuwde wildwaterpark zou in het voorjaar van 2017 opengaan, maar door nieuwe onderhandelingen blijven de deuren voorlopig gesloten. Behalve voor watersporters, want zij mochten zondag na een jaar toch even van de wildwaterbaan gebruik maken.
nam het failliete wildwaterpark vorig jaar over. Onder andere kinderactiviteiten en horeca in het complex naast de baan moeten ervoor zorgen dat het geld straks binnen gaat stromen. Maar de onderhandelingen lopen nog en voorlopig is er niets zeker.
‘Er zijn ontwikkelingen op onderhandelingsniveau. Verschillende partijen, ook uit het buitenland, willen graag investeren in het complex’, vertelt Rakesh Jagai. Hij is één van de uitvoerders van de investeerder uit Dubai. Ook zijn er ontwikkelingen in de omgeving van het wildwaterpark. ‘We moeten ook kijken of we goed passen in het ontwikkelingsbeleid van de gemeente.’

Ambitieus masterplan

Het is dan ook nog niet duidelijk wanneer het vernieuwde park de deuren opent. Mogelijk gaat het park gefaseerd open en kan het publiek in de zomer al gebruik maken van de wildwaterbaan. ‘Maar stel je voor dat het masterplan groter en ambitieuzer is dan tot nu toe wordt gedacht, dan kan het zo zijn dat we misschien pas over een jaar opengaan’, aldus Jagai.
Voor het publiek is het voormalige Dutch Water Dreams voorlopig nog gesloten. De komende maanden mogen watersporters wel een aantal keer gebruik maken van de wildwaterbaan. Zondag was de eerste keer. Tientallen sporters maakten van de kans gebruik.

LEES OOK: