West Wekker: Ouders Tristan van der Vlis voor de rechter en Dutch Water Dreams later heropend

© ANP
DEN HAAG - Goedemorgen! Tijd voor een nieuwe werkweek. De ouders van Tristan van der Vlis, die zes mensen in winkelcentrum Ridderhof in Alphen doodschoot, staan vandaag voor de rechter. En Dutch Water Dreams heropent toch niet dit voorjaar.
1.

De ouders van Tristan van der Vlis zijn door een groep slachtoffers van het schietdrama in winkelcentrum Ridderhof in Alphen aan den Rijn aangeklaagd. Ze verwijten de ouders nalatigheid omdat ze signalen van ontsporing van hun zoon zouden hebben genegeerd.
2. Deuren nieuw Dutch Water Dreams voorlopig gesloten
Het is nog niet duidelijk wanneer het voormalige Dutch Water Dreams de deuren weer opent. Het vernieuwde wildwaterpark zou in het voorjaar van 2017 opengaan, maar door nieuwe onderhandelingen blijven de deuren voorlopig toch gesloten.
3. Opnieuw auto in brand gestoken in Den Haag
In Den Haag is zondagavond opnieuw een auto in vlammen opgegaan. De afgelopen week zijn er meerdere auto's in brand gestoken in de regio. Zo was het vorige week nog raak op de Columbusstraat en op de Kerklaan.
4. Nico Dijkshoorn en Mike Boddé geven huiskamerconcert in Leiden
Nico Dijkshoorn en Mike Boddé geven tijdens het Leidse festival Jazz in de Kamer een huiskamerconcert. De festivalgangers kunnen kiezen uit vijf verschillende routes en op die manier bij drie concerten verspreid over de stad aanwezig zijn.
Weer
De week start met wat buien, maar af en toe laat de zon zich zien. De wind waait matig uit het westen en het wordt ongeveer 8 á 9 graden.
Verkeer
De voorjaarsvakantie zit er weer op. Daarom verwacht de ANWB een normale spits. Als het regent zullen de dagelijkse files iets langer uitvallen.