Instellingen

Gerrit Jan van Otterloo (50PLUS): 'Vertrouwen in Henk Krol' #TK2017

Gerrit Jan van Otterloo.
© 50PLUS

HILLEGOM - Het vertrouwen van kandidaat-Kamerlid Gerrit Jan van Otterloo in zijn lijsttrekker Henk Krol (50PLUS) is onveranderd. Krol formuleerde twee weken geleden het AOW-standpunt van zijn partij verkeerd. De lijsttrekker bood daar later zijn excuses voor aan.

'Mijn vertrouwen in Henk Krol is niet anders dan daarvoor. Je weet hoe iemand functioneert, dus je weet wat iemand wel en wat iemand niet kan. En dat is helemaal geen schande', zegt het Haagse kandidaat-Kamerlid Van Otterloo.

Van Otterloo was maandagavond te gast in Hotel Flora in Hillegom om met bewoners uit de Duin- en Bollenstreek in gesprek te gaan. Zij waren vooral benieuwd naar de uitleg van de partij hoe de AOW terug naar 65 jaar kan.

'Je rent je rot'

Om onder andere het AOW-standpunt uit te leggen aan de kiezer, reist Van Otterloo de laatste anderhalve week voor de verkiezingen het hele land door. 'Je rent je rot van debat naar debat. Er is eigenlijk geen vrije dag meer. Maar na de verkiezingen zullen we wel zien hoe ver we zijn gekomen. Ik denk dat de problemen van vorige week en de week ervoor nu alweer zijn overwonnen. En ik kijk met vertrouwen naar de uitslag.'