West Wekker: Naturalis bang voor faillissement en brand verwoest net gekocht huis

© Regio 15
DEN HAAG - Goedemorgen! Met deze artikelen ben je weer helemaal op de hoogte van wat er de afgelopen avond en nacht in jouw regio gebeurde. Een fijne dag!
1.

Christiaan Alberdingk Thijm, de advocaat van Naturalis, is bang dat het museum failliet gaat als de verbouwing van het museum niet door mag gaan. Naturalis ligt in de clinch met Fons Verheijen, de architect van het gebouw uit 1998.
2. Brand verwoest net gekocht huis in De Lier
Dat is nog eens pech! De nieuwe eigenaren van een huis in De Lier zagen hun huis enkele dagen na de sleuteloverdracht in vlammen op gaan. De bewoners waren op het moment van de brand niet thuis.
3. Kinderen maken rotzooi op begraafplaats Leimuiden
Op de begraafplaats aan de Dorpsstraat in Leimuiden is zaterdag gerommeld met spullen op graven. Volgens de politie hebben waarschijnlijk kinderen de spullen verplaatst.
4. Hondenpoepspreekuur in Haagse Segbroek druk bezocht: 'Ik erger me kapot'
Het is ergernis nummer één: hondenpoep op de stoep. De gemeente Den Haag wil daar iets aan doen. De gemeente organiseert 'hondenpoepspreekuren' in Den Haag om de klachten te inventariseren en oplossingen aan te horen.
5. Gemeente Den Haag trakteert 5000 Hagenaars op gigantische Mondriaantaart
Ter ere van de geboortedag van kunstenaar Piet Mondriaan trakteert de gemeente Den Haag vandaag. In de hal van het stadhuis snijden burgemeester en wethouders 's ochtends een enorme Mondriaantaart aan, waar 5000 Hagenaars een stuk van kunnen komen halen.
Weer
De zon krijgen we af en toe te zien vandaag, maar er is eerst nog kans op een bui. Het waait nauwelijks en het wordt ongeveer 9 graden.