Instellingen

Emma (20) kwam bij fataal verkeersongeluk Boskoop ten val door vrachtwagen, blijkt uit onderzoek

Het fatale ongeluk waarbij de 20-jarige Emma omkwam
© Josh Walet

BOSKOOP - Emma, de 20-jarige Boskoopse die eind vorig jaar om het leven kwam bij een verkeersongeluk in Boskoop, is ten val gekomen doordat ze door een vrachtwagen op haar achterwiel werd aangereden. Dat blijkt uit het afgeronde onderzoek van de politie.

'Op de voorbumper van de vrachtauto zijn rubbersporen van het achterwiel van de fiets te zien', zegt een woordvoerster van de politie bij

, mediapartner van Omroep West. 'De fietsster is opgeduwd door de vrachtauto.'

Het is volgens de politie niet duidelijk geworden waar de aanrijding precies is gebeurd: ergens tussen de uitrit N207 naar de Reijerskoop en de Boskoopse hefbrug. Vlak voor de brug stopte de 45-jarige vrachtwagenchauffeur met rijden. Camerabeelden en getuigenverklaringen geven daar geen uitsluitsel over. Het is vrijwel zeker dat de vrachtwagenchauffeur de Boskoopse Emma over het hoofd heeft gezien.

Omstanders

Emma was vrijwel zeker op slag dood, zegt de politie. Tevergeefs werd ze door omstanders onder de vrachtwagen vandaan gehaald en gereanimeerd. Uit onderzoek is gebleken dat Emma haar fietsverlichting aan had.