Rekening van ondernemer geplunderd na nep-mail van de bank

De Zilk - Door in te gaan op een nep-mail van de bank is een ondernemer uit De Zilk veel geld kwijt geraakt. Oplichters hebben zijn rekening in handen gekregen en grote bedragen opgenomen. Er is beeld van een vrouw die het geld pint.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 7 maart. Meer zaken zijn
te vinden.
De ondernemer krijgt op 29 januari een e-mail van zijn bank. Tenminste, daar lijkt het op. Er staat dat zijn pinpassen bijna verlopen en dat hij nieuwe moet aanvragen. Als hij dat direct doet, zijn er geen kosten aan verbonden. De ondernemer voert zijn gegevens in en rekent er op dat hij binnenkort nieuwe passen zal ontvangen.
Maar er worden geen pinpassen geleverd. Wel krijgt hij op 2 februari een mail met de mededeling dat zijn betalingslimiet is gewijzigd. Zijn vrouw kan die dag de boodschappen niet meer pinnen. Dan gaan alle alarmbellen af. Er blijken grote bedragen van verschillende rekeningen te zijn verdwenen. De man gaat naar de bank en daar blijkt dat hij in een oplichterstruc is getrapt.

Pintransacties

Een aantal pintransacties worden gedaan door een jonge vrouw. Ze doet dat bij een bank in Weesp en is daarbij gefilmd. De politie onderzoekt hoe deze fraude precies in zijn werk is gegaan en wil daarom weten wie de vrouw is.  

Herkent u de verdachte?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem