Instellingen

Duinrell gaat flink uitbreiden, nieuwe huisjes en glijbaan voor Tikibad

Logo van het atractiepark Duinrell in Wassenaar
© ANP

WASSENAAR - Duinrell investeert dit jaar flink, onder meer in uitbreiding van het populaire Tikibad. Een grote waterspeeltuin moet het zwemparadijs aantrekkelijker maken voor gezinnen met jonge kinderen. Voor het oudere publiek komt er bovendien een grote nieuwe glijbaan bij.

Dat maakte het Wassenaars vakantiepark dinsdag bekend. Behalve het Tikibad wordt ook het vakantiepark uitgebreid met veertig nieuwe huisjes, die meer luxe bieden dan het huidige aanbod. De investeringen zijn fors, maar nodig om Duinrell aantrekkelijk te houden, aldus directeur Roderick van Zuylen van Nijevelt.

Over het precieze investeringsbedrag houdt de topman de kaken stijf op elkaar. Hij wil alleen kwijt dat het om 'meerdere miljoenen' gaat. Zoveel heeft Duinrell nog niet in een jaar tijd geïnvesteerd sinds hij en zijn broer Philip het familiebedrijf in 2000 overnamen van hun vader, oprichter Hugo van Zuylen van Nijevelt.

Stapje voor stapje

'Wij zijn erg voorzichtig', zegt Van Zuylen. 'Als vakantiepark moet je altijd blijven bouwen en investeren om in de gunst van de consument te blijven. Maar wij doen dat stapje voor stapje, zonder grote risico's. Het is een familiebedrijf en wij hopen dat nog jaren in de familie te houden.'

Dat betekent dat het bedrijf in principe elke euro die geïnvesteerd wordt, eerst zelf wil hebben verdiend. Ditmaal helpt ook huisbank ABN AMRO een handje bij de financiering, maar aan externe investeerders hebben de Van Zuylens geen behoefte.

Verkoop niet aan de orde

Een verkoop van Duinrell of delen ervan, is al helemaal geen optie. 'Ik heb het daar weleens met mijn broer over gehad', vertelt Van Zuylen. 'We vroegen ons af wat we dan met de opbrengst zouden doen. Het antwoord? Een pretpark kopen!'

Ook het bosrijke landgoed in de Wassenaarse duinen waarop het park gevestigd is, behoort tot het familiebezit. 'Daar zijn we zuinig op', zegt Van Zuylen. 'Je kunt wel overal attracties neerzetten, maar ook dat willen we niet.' Blijft het bezoekersaantal schommelen rond de huidige 1,4 miljoen per jaar, dan stemt dat hem tevreden.

Nieuwe glijbaan opent in mei

Duinrell gaat in april weer open voor het publiek. De nieuwe waterglijbaan in het Tikibad wordt een maand later in gebruik genomen. De waterspeeltuin Playa hoopt het vakantiepark in juli te kunnen openen.