Gratis app moet Hagenaars helpen bij gezondheidsvragen

DEN HAAG - Een nieuwe gratis app moet Hagenaars gaan helpen bij onder meer afvallen, stoppen met roken, stress en gezinscoaching. De app is een initiatief van het bedrijf Pluhz en wordt financieel ondersteund door de gemeente Den Haag.
PluhZ belooft de Hagenaars binnen 24 uur persoonlijk antwoord op alle gezondheidsvragen door middel van een online consult. Volgens Marinus van der Have van Pluhz beschikt het bedrijf over een uitgebreid netwerk van coaches en specialisten die de gebruikers van de app met bij kunnen staan.
Van der Have: 'Als er een appje binnenkomt wordt via onze frontdesk bekeken wie de vraag kan beantwoorden. Vervolgens wordt het appje doorgestuurd naar de betreffende coach of specialist en die neemt dan via de app contact op met de persoon die een vraag heeft om hem of haar via de app bij te staan met adviezen.'

Efficiënt en snel

Het voordeel van de app is volgens het bedrijf Pluhz dat mensen snel en efficiënt geholpen kunnen worden met allerlei vragen op het gebied van gezondheid. De privacy van de gebruikers van de app zou gegarandeerd zijn.
Van der Have: 'De gegevens van de gebruiker van de app worden tijdelijk bewaard en daarna weer gewist en we verkopen ook geen gegevens door voor reclamedoeleinde, zodat het allemaal anoniem blijft en er geen op straat komen te liggen.'